Kwaliteit – Het respect van de normen

 

Wettelijk aanpak.
In ons door de EG erkend atelier (B1112, VE6040), zien wij er op toe dat aan de meest strikte eisen worden voldaan.
Naast de controlemethodes op elk niveau en het strikt naleven van de geldende HACCP normen, is er onze constante wil tot verbetering.Onze kwaliteitsmanager blijft constant op de hoogte van wetgeving betreffende voedselveiligheid en vertaald in termen van procedures alle nieuwe wettelijke verplichtingen.

 

Autocontrole en volledige traceerbaarheid voor voedselveiligheid.
Voor het bereiken van een kwaliteitsproduct, dienen alle stappen in het vervaardigingsproces te gebeuren met kennis en bekwaamheid.

De nauwkeurigheid en striktheid van ons personeel en de naleving van de opgezette procedures dragen bij tot de houdbaarheid van onze producten, hun kwaliteit en de zorg zonder verbreking van de koelketen.
Alle verrichtingen, van de ontvangst van de grondstoffen (voedingsmiddelen en verpakkingen) tot de expeditie van de eindproducten worden geregistreerd, zoals de productie en de opslag word geregistreerd dank zij onze ERP. Onze producten zijn getest door een onafhankelijk laboratorium dat door de FAVV goedkeurde is. We hebben ook metaaldetectoren.

De registratie van de temperaturen van alle onze zalen van productie en opslag zijn een geïntegreerd onderdeel van de totale traceerbaarheid. Bovendien worden de expedities opgevolgd door een controle en een onafgebroken registratie van de GPS-posities en de temperaturen in onze koelwagens.

 

Nutritionele aspecten.
Sinds enkele tijd al, beperkt Nonna de levensmiddelenadditieven en smaakversterkers (glutamaat, inosinaat, etc.) en vervangt zoveel mogelijk de palmolie.

Nonna produceert voortaan zelf zijn gebruikte salades (tonijn mayonaise, pikante tonijn, eierensla, aardappelsla, kip curry, kip tikka, etc.) en niet meer aan derden; aldus garandeert zij een traditionele en natuurlijke productie. De verhoudingen van gevogelte, vlees, vis zijn duidelijk verhoogd. In de afgelopen maanden is de evolutie opmerkelijk.
Als is het uur nog niet aan de volledige voedingsetikettering, vaak bij gebrek aan plaats op de etiketten, blijft het een feit dat de nutritionele- en voedingskwaliteiten van onze producten toch een belangrijk punt is waar we naar streven. Onlangs is een diëtist ons team komen versterken.